زمانی که شهر حلب در اواخر سال 2016 آزاد شد گفتم که این آزادی همانند پیروزی های قبل نخواهد بود، به این علت بود که می دانستم نیروهای مسلح ما با قلوب و عقول خود تا کجا مقابله می کنند و یقین داشتم که میهمن طلبی مردم حلب و وفاداری آنها به کشور و ارتش میهن ، همه محاسبات دشمنان را برهم خواهد زد و این همان چیزی بود که رخ داد.
رئیس جمهوری سوریه در ادامه گفت : لازم بود حلب بهایی بپردازد که در سطح عظمت و بزرگی مردم آن باشد ، سالها گلوله باران شدید و وحشیانه که بیشتر محله ها را دربر گرفت ، دهها هزار شهید و زخمی ، یتیم و بیوه شدن شمار زیادی ، سالها محاصره بدون آب و برق و دیگر ملزومات حیات ، تا به این طریق حلب و ساکنان آن را به زانو درآورند. با هر خمپاره ای که به حلب اصابت می کرد امید دشمنان این بود که این حلب به حلبی دیگر تبدیل شود. حلب دیگری که هیچ گاه در طول تاریخ وجود نداشته است ، حلبی که در کنار دمشق ، دو بال پرواز کشور را شکل ندهد بلکه حلبی باشد که ساکنان و فرزندان آن در کنار خیانتکاران با اندکی دلار ، ننگ و خفت زیادی را بپذیرند. این در رویای دشمنان بود اما در دنیای واقعی ما ، با هر خمپاره ای که شلیک شد ، ترس و وحشت کاهش یافت و تمایل برای مبارزه بیشتر شد. با هر شهیدی که حلب داد ، روحیه ملی بالا رفت و ریشه های ایمان به وطن عمیقتر شد. در دنیای واقعی ما ، حلب واقعی باقی ماند ، حلب تاریخی و اصیل ، چرا که مردم حلب نه تنها به معنای واقعی کلمه ایستادگی کردند و درد و رنج را تحمل کردند بلکه به کار و تولید در طول سالهای محاصره با وجود شرایطی که با هر منطق اقتصادی در تضاد بود ، ادامه دادند.
با این حال ، این شهر حتی به میزان اندک در اقتصاد ملی مشارکت داشت و من اطمینان دارم که این نوع ایستادگی که نشان دهنده اراده ای قوی و محکم و فرهنگی ریشه ای و اصولی است حلب را از زیر خاکستر جنگ به جایگاه طبیعی و واقعی و پیشگام خود در اقتصاد سوریه خواهد رساند. درست است که آزادسازی شهر حلب در سال 2016 ، امید مورد نظر را برای این شهر محقق نکرد و این شهر تحت حملات خمپاره ای بزدلان باقی ماند ، و
درست است که امروز پیروزی در نبرد به معنای پیروزی در جنگ نیست اما از نظر نظامی ، در شرف پایان است و از نظر منطق ملی ، پیروزی با ایستادگی آغاز می شود. بنابراین حلب پیروز شد و سوریه پیروز شد ، همه ما بر ترسی که تلاش کردند در قلوب ما بکارند پیروز شدیم ،
بر توهماتی که تلاش کردند در سر ما جای دهند پیروز شدیم ، بر پراکندگی و کینه توزی و خیانت و همه نمادهای این صفات پیروز شدیم. اما کاملا متوجه هستیم که این آزادسازی به معنای پایان جنگ نیست و به معنای از بین رفتن توطئه ها نیست ، و تروریسم از بین نرفته است و به معنای تسلیم شدن دشمنان نیست. اما مطمئنا به معنای این است که پوزه آنها به عنوان مقدمه ای برای شکست کامل آنها که دیر یا زودی محقق خواهد شد ، به خاک مالیده شده است.
رئیس جمهوری سوریه تصریح کرد : همچنین به این معنا است که ما آرام نمی نشینیم بلکه خودمان را برای نبردهای بعدی آماده می کنیم و بنابراین نبرد آزادسازی استان حلب و ادلب بدون درنظر گرفتن صدای طبلهای توخالی که از شمال شنیده می شود ، ادامه خواهد داشت همانطور که آزادسازی سراسر خاک سوریه و سرکوب تروریسم و تحقق ثبات ادامه خواهد داشت. ارتش عربی سوریه در انجام وظایف ملی خود کوتاهی نخواهد کرد و همانند گذشته ، ارتشی از مردم و برای مردم خواهد بود. ارتشی که بدون وحدت با مردم خود در نبرد به پیروزی رسیده باشد در تاریخ وجود ندارد.
وی در ادامه گفت :
زمانی که ارتش با مردم در دیدگاه و آرمان خود متحد شود به پیروزی می رسد و این چیزی بود که در حلب و دیگر شهرهای سوریه دیدیم
که جان خود را برای زندگی و سعادت دیگران فدا کردند. ما برابر عظمت شهدا و مجروحانمان سر تعظیم فرود می آوریم و وظیفه داریم برابر عظمت خانواده های گرامی آنها بایستیم و ادای احترام کنیم. عزیزان و فرزندان ما در حلب ، پیروزی اراده شما را که به وسیله آن وارد نبردی بزرگتر خواهیم شد که همانا نبرد ساخت حلب است ، به شما تبریک می گویم و با اراده همه سوریها ، سوریه را خواهیم ساخت و به لطف خدا آزادسازی را دنبال خواهیم کرد.