• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۵۲۶۶
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۰
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
صدیقه پاک بین:

افزایش ­سهم صادرات لباس ایرانی با تلفیق «سنتی و مدرن»

طراح برتر و پیشکسوت کشور در بخش مد و لباس: اگر مد و لباس سنتی ایران برگرفته از قومیت‌های مختلف با طراحی مدرن تلفیق شود سهم صادرات ایران افزایش می‌یابد

افزایش ­سهم صادرات لباس ایرانی با تلفیق «سنتی و مدرن»به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدیقه پاک بین با بیان اینکه در ابتدا به عنوان یک طراح جوان لباس‌های کارمندان وزارتخانه‌های مختلف، را طراحی می‌کرده است، گفت: کارمندان هر وزارتخانه از نبود لباس یکدست اداری که برگرفته از نماد‌های ملی ایرانی و اسلامی باشد گلایه‌مند بودند و درخواست داشتند که یک لباس خاص با هویت ایرانی و اسلامی در حین کار بپوشند، همین بهانه باعث شد تا در زمینه طراحی لباس کارمندان وارد عمل شوم.

وی افزود: برای صادرات لباس‌های سنتی ایرانی که نشان دهنده فرهنگ غنی ایرانی در جهان باشد نیز ایده‌ای در ذهنم شکل گرفت به همین دلیل بیشترین کارخود را روی طراحی لباس‌های با هویت ایرانی متمرکز کردم و لباس‌های سنتی که از تکه پارچه‌های قومیت‌های مختلف ایران بود را با نماد‌های مدرن تلفیق کردم.

پاک بین گفت: با هدف معرفی لباس باهویت ایرانی و اسلامی در همایش‌های کشور‌هایی همچون هندوستان، چین، ایتالیا، فرانسه، استرالیا شرکت کردم و لباس‌های سنتی ایرانی تلفیق شده با طراحی مدرن را در دید مردم کشور‌های مختلف قرار دادم که استقبال بی نظیری شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، افزود: با توجه به کمبود لباس‌های سنتی تلفیق شده با مدرن در ایران، طراحان باید با دیدگاه خلاقانه وارد عرصه طراحی شوند و لباس با هویت ایرانی را به کشور‌های دیگر صادر کنند، مردم کشورمان مانند مردم کشور‌های دیگر به دنبال لباس‌های خاص، مدرن و شیک هستند و چون از ظرفیت‌های موجود در کشور استفاده نشده است مردم ایران فکر می‌کنند برای تهیه پوشش مناسب و به روز، باید منتظر واردات لباس‌های خارجی باشند.

پاک بین با بیان اینکه ابتدا باید لباس‌های با هویت سنتی تلفیق شده با مدرن را برای ایرانیان طراحی و روانه بازار مصرف کنیم، گفت: یکی از اهداف اصلی تلفیق سنتی و مدرن، در حوزه مد و لباس ایرانی و اسلامی، تغییر ذائقه مردم ایران نسبت به پوشاک داخلی است تا این نکته مهم فرهنگ سازی شود که لباس‌های ایرانی با هویت بهتر از لباس‌های خارجی بی هویت است.

بنیان گذار انجمن طراحان لباس و پارچه ایران افزود: بانوان ایرانی بسیار شیک پوش هستند و دوست دارند یک لباس خاص بپوشند. بخصوص افرادی مانند سفرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سلبریتی ها، افراد هنرمند و مشهور که در صحنه‌های بین المللی ظاهر می‌شوند، علاقه‌مند هستند لباس ایرانی باهویت و برگرفته از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را به تن کنند.

پژوهشگر و محقق برتر طراحی مد و لباس گفت: برای طراحی لباس سنتی مدرن و باهویت ایرانی از نقش‌های سنتی و طراحی مدرن، هنر سوزن دوزی زنان هنرمند سیستان و بلوچستان، گلیم‌های استان‌های کردستان، سیرجان، لرستان و هنر پته دوزی استان کرمان، پارچه‌های ابریشمی ترکمن، ترمه یزد، چرم‌های طبیعی در رنگ بندی‌های متفاوت، پارچه‌های شال کرمان استفاده کردم و مجموعه‌ای از لباس‌های مدرن به صورت مانتوی اجتماع، کت و شلوار، کت و دامن، را طراحی و در قالب نمایشگاهی به نمایش گذاشتم؛ ویژگی مهم دیگر اکثر کار‌های من که هماهنگی با نقش سنتی دارد از این طرح‌ها و نقش‌ها استفاده کردم.

پاک بین اشتغالزایی و کارآفرینی برای زنان سیستان و بلوچستانی را یکی از برکات احیای دوخت‌های سنتی در کشور دانست و افزود: تکه پارچه‌های لباس‌های سنتی قومیت‌های مختلف ایرانی وقتی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و لباس شیک و باهویت ایرانی را می‌سازند. با احیای دوخت‌های سنتی اقوام مختلف ایرانی می‌توان زنان هنرمند سیستان و بلوچستانی مسلط به هنر سوزن دوزی را مشغول به کارکرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش هفت درصدی تماس‌ها با سامانه ۱۴۱ در مهر
مبارزه با استکبار بخشی از هویت اسلام است
پایان عملیات بتن‌ریزی پل کلیدی در جاده تراب
توقیف کامیون سنگین بار در محور ایلام – اسلام‌آباد
گمرک صنم بلاغی پلدشت، شاهراه ارتباط تجاری با همسایگان
قطع گاز برخی مشترکان فردا در شیراز
واریز بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال به حساب اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان
برخورد خسارت بار جرثقیل با ۳ خودرو در مشهد
پزشکیان خواستار برنامه‌ریزی پایدار برای اجرای طرح پزشک خانواده شد
توقیف لندکروز میلیاردی قاچاق در نی ریز
گامی نو در مسیر درمان سرطان
مسیر‌های ترافیکی در خیابان‌های حافظ و نفت شیراز تغییر کرد
حمایت از تجاری‌سازی و صادرات صنایع خلاق فرهنگی
توقف تیم ملی فوتسال ایران در گام نخست بازی‌های همبستگی
آغاز جشنواره بازی‌های بومی‌محلی در مراکز سیار کانون سراسر کشور
تاکید بر اجرایی شدن مصوبات قبلی شورای هماهنگی ترافیک استان
آشنایی با تبدیل ایده‌های بزرگ از مرحله‌ی ذهنی به عمل در چهارمحال و بختیاری
برپایی نمایشگاه سوگواره فاطمی در وامین
۲ طرح ورزشی در فریمان، معطل تامین اعتبار
بافق با شکست استقلال صدرنشین شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)