• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۰۸۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۰
فارس » اجتماعی
بسته سلامت ؛

تغییرات رفتاری شایع در دوران بلوغ کدام است ؟

کنجکاوی و احساس آگاهی نسبت به وضعیت جسمانی، جنسیت، هویت و عقیده، از تغییرات روانی رفتاری شایع در دوران بلوغ است.

بیشتر بدانیم: تغییرات روانی رفتاری شایع در دوران بلوغ کدامند؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز گفت: سلامت روان مانند سلامت جسمی، تنها به معنای نبودن مشکلات یا بیماری نیست، بلکه سلامت روانی حالات عاطفی و شرایط ذهنی، یعنی احساسات و افکار شما را در بر می‌گیرد.

ندا خورشیدیان افزود: سلامت عاطفی به طور معمول به احساسات و زیر و بم‌های روحیه افراد اشاره می‌کند؛ ما ممکن است احساس کنیم که غمگین، شاد، نگران، هیجان زده، شکست خورده یا در اوج کامیابی هستیم.

وی با اشاره به اینکه برای تشخیص سلامت روان نیز مانند تشخیص سلامت جسم، معیار‌هایی وجود دارد، اعلام کرد: توانایی انجام وظیفه و اجرای مسوولیت‌های شخصی، توانایی برقراری رابطه با دیگران، برداشت‌های واقع بینانه از انگیزه‌های دیگران، تفکر منطقی و خردمندانه، تلاش در راستای سلامتی، انعطاف پذیری و قدرت تطابق با شرایط گوناگون، معنی دادن به زندگی، درک این نکته که خود فرد مرکز جهان نیست، عشق و محبت نسبت به دیگران، داشتن توانایی کمک به دیگران یا ارتباط برقرار کردن با آنان به دور از خودخواهی، داشتن احساس رضایت بیشتر در روابط نزدیک با دیگران و حس تسلط بر ذهن و جسم، از معیار‌های تشخیص سلامت روان است.

کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز اضافه کرد: در دوران نوجوانی، سطح تفکر بسیار گسترده شده و رشد ذهنی و منطقی به تدریج به حد کمال می‌رسد؛ اعتماد به نفس و ارزش‌های اخلاقی رشد می‌کند و فرد با اطرافیان و جامعه، سازگاری بیشتری می‌یابد، اما هنوز تجربه کافی ندارد.
این کارشناس بهداشت روان، ادامه داد: خشم، ترس، حسادت و عشق به ویژه در ارتباط با جنس مخالف، از هیجانات و حالات عاطفی است که در این دوران بیشتر گریبان گیر نوجوانان می‌شود.
خورشیدیان، تمایل به روابط اجتماعی با دیگران و تعلق داشتن به گروه و پذیرش از سوی آنان، در دوران نوجوانی را بسیار مهم خواند و افزود: در این دوران، گاهی ممکن است نوجوانان دچار اختلالات و مشکلات خلقی مانند افسردگی، تمایل به انزوا و بی حوصلگی شوند که با یک سری اقدامات موثر و راه‌های منطقی می‌توانیم آن‌ها را کنترل کنیم.
وی، کم بودن تجربه، حساسیت بالا و میزان مسوولیت پذیری و تربیت دوران کودکی را از عواملی دانست که سبب ایجاد مشکلات برای نوجوانان و جوانان می‌شود و بیان کرد: تا زمانی که افراد به شناخت کاملی از نیاز‌های روحی و روانی و راه‌های برآورده کردن آن نرسند، ممکن است در برخورد با مسایل، با مشکلاتی روبرو شوند.
خورشیدیان، تلاش در برقرار کردن و استمرار روابط دوستانه با نوجوان از سوی والدین و مربیان، در اختیار قرار دادن منابع افزایش اطلاعات درباره نوجوانی، هویت و استقلال مانند کتاب‌های مناسب، فیلم خوب، راهنمایی نوجوانان به کانون‌های فرهنگی و مساجد، همنشینی با افراد مطلع، عدم مقابله خشن با تغییرات گذرای عاطفی نوجوان، تشکیل گروه‌های سالم مانند گروه‌های علمی، ورزشی، هنری، اعتقادی، شناخت و کشف نشانه‌های هشدار دهنده و ارجاع نوجوان به مراکز تخصصی، تلاش برای بازگرداندن نوجوان به محیط تحصیلی، شغلی و اجتماعی، تقویت و رشد توانایی‌های او، اصلاح روابط بین والدین و نوجوان و در صورت لزوم خانواده درمانی را از اقدامات موردنیاز و مهم در پیشگیری از بروز مشکل برای نوجوانان برشمرد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ما که پسریم
نظر شما
آخرین اخبار
نوسازی بافت‌های فرسوده و حفاظت از اراضی کشاورزی اولویت توسعه شهری
گرامیداشت یاد و خاطره ۳۴۰ شهید اروندکنار در یادمان شهدای والفجر ۸
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
پیش‌بینی وضعیت جوی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
تداوم بارش باران در خوزستان
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)