• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۳۱۳۴۳
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۲
بین الملل » تحلیلی
النشرة لبنان بررسي کرد؛

افول ستاره ولیعهد سعودی

روزنامه النشرة نزدیک به گروه چهارده مارس لبنان در مقاله ای نوشت ستاره بخت محمد بن سلمان که به یکباره درخشیده بود اکنون افول کرده است.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ روزنامه النشرة چاپ لبنان و نزدیک به گروه چهارده مارس مورد حمایت آمریکا و سعودی در مقاله ای ضمن پرداختن به شکستها و ناکامی های محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در سیاستهای داخلی و خارجی از جمله در ارتباط با یمن، قطر، ایران و برجام نوشت ستاره بخت محمد بن سلمان که به یکباره درخشیده بود اکنون افول کرده است تا جاییکه مطبوعات خارجی از جمله اروپایی و آمریکایی از به شماره افتادن روزهای حضور وی در قدرت سخن می گویند.

افول ستاره ولیعهد سعودی

« خیزش» اجتماعی بن سلمان سودی برایش نداشت
روزنامه النشره چاپ لبنان در یادداشتی به قلم «طونی خوری» نوشت: همچنانکه ستاره بخت و اقبال محمد بن سلمان ولیعهد عربستان بیش از یکسال پیش به صورت سریع و تأمل برانگیز و ناگهانی درخشید ؛ مدتی است ستاره بخت وی رو به افول نهاده است. او که زمانی خبرهایش دنیا را پر کرده و مردم را به خود سرگرم کرده بود هم اکنون به طور کلی از کانون توجه خارج شده است و حتی روزنامه های خارجی از جمله روزنامه های کشورهای اروپایی و آمریکایی این روزها از « به شماره افتادن روزهای » ولیعهد ( حضورش در قدرت) سخن می گویند.
در واقع این مسئول سعودی جوان موفق نشد جایگاه و موقعیت خود را در میان باشگاه رهبران عرب حفظ کند و از زمان به قدرت رسیدن خود و به صورت غیر مستقیم بر عهده گرفتن مسئولیت های پادشاهی ، شیوه نادرستی را در برخورد با افراد دور و نزدیک خود در پیش گرفت و با همه آنها رفتار بی رحمانه ای داشت و « خیزش» اجتماعی که تلاش کرد به وجود آورد و فکر می کرد ضامن کسب مصونیت مردمی برای اوست نیز سودی برایش نداشت اما لغزشهای ولیعهد عربستان خیلی بیشتر از آن بود که بر آنها سرپوش گذاشته شود. از روابط سست داخلی با افراد خاندان پادشاهی و بازداشت خانگی برجسته ترین آنها و گرفتن پولهای زیادی از آنها تا وعده های عمل نشده در تأمین اشتغال برای جوانان و بهبود شرایط زندگی و ایجاد طرحهای سرمایه گذاری که به گفته وی چهره عربستان را تغییر می داد تا نبردهای سیاسی و نظامی باخته اش در یمن و قطر و روابط متزلزلش با آمریکا که دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور تنها از آن برای کشور خود ( از نظر مالی ) بهره برداری کرد. بن سلمان همچنین سرمایه گذاری های بزرگی در اروپا کرد که از نظر سیاسی نتیجه مثبتی برایش به دنبال نداشت.

بن سلمان خوب اداره نکرد

النشره نوشت عربستان طی چند هفته ای است روابطش را با کانادا کاهش داده اما به حدی نرسیده است که ریاض را قادر بسازد با قدرت به عرصه منطقه ای و بین المللی بازگردد و بر اساس واقعیتهای کنونی به نظر نمی رسد ستاره محمد بن سلمان مجددا بدرخشد زیرا نشانه های یک بحران اقتصادی در عربستان ظاهر شده و همچنان از نقطه ضعفش یعنی یمن رنج می برد و نمی تواند به یک پیروزی قاطع در این جنگ دست پیدا کند تا از بازندگی خارج و برنده شود همچنین عربستان آنچنانکه بایست است از رویارویی شدیدش با ایران با وجود خروج آمریکا از توافق هسته ای نیز بهره ای نبرد چرا که انتظار می رفت خروج آمریکا از توافق هسته ای برای عربستان فرصتی به وجود آورد تا از نبرد با نظام ایران ، امتیازاتی به دست آورد.
ولیعهد عربستان با وجود آنکه تام االاختیار بود و تصمیماتی گرفت که کسی جرأتش را نداشت بگیرد اما کشور را خوب اداره نکرد .

ریاض از زمان نتوانست به درستی استفاده کند
و تقدیر با تدبیر جور در نیامد به همین سبب چه بسا در آینده شاهد رکود و انسداد در عربستان باشیم و این موضوع اثر منفی بر اوضاع عمومی این کشور در میان کشورهای عرب خلیج فارس و کشورهای عربی بر جای می گذارد؛ زیرا اوضاع داخلی عربستان همچنان نا به سامان و اختلافات همچون خاکستری زیر آتش است. افزون بر آن اوضاع سیاسی، مالی و اقتصادی این کشور نیز دچار بی ثباتی است و ریاض از زمان به درستی استفاده نکرد تا به مسئله یمن فیصله دهد و موضوع روابط با قطر را چه مثبت یا منفی نتوانست حل کند و همین باعث می شود امتیازات و وجهه اش را به عنوان رهبر کشورهای عرب خلیج فارس و به عنوان کانون پیشتاز در تصمیمات عربی از دست بدهد.

فاصله ها از محمد بن سلمان بيشتر مي شود
النشره در پایان نوشت هیچ کس نمی تواند، آینده را پیش گویی کند اما پیش بینی ها نشان می دهد همه طرف ها یک گام در حال فاصله گیری از محمد بن سلمان هستند و اگر این مسئول سعودی برای اصلاح امور کاری نکند ، چه بسا به مرور زمان این فاصله گیری ها بیشتر و بیشتر شود. آیا در تلاشهایش موفق خواهد شد یا آنکه به برداشتن گامهایی ناموفق بسنده خواهد کرد که تأثیری بر اوضاع نخواهد گذاشت و فقط شرایط کنونی را حفظ خواهد کرد و چه بسا عرصه را به روی برخی تلاشهای داخلی و خارجی برای برخی تغییرات اساسی در حکومت به منظور اطمینان بخشی به سعودی ها و نواختن آهنگی جدید باز خواهد گذاشت تا سعودی ها بر اساس این آهنگ جدید در مسیر تحولات شتابان منطقه حرکت کنند؟!!

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آئین قدردانی از نام‌آوران فرهنگی و هنری سیستان و بلوچستان
چهار نماینده ایران رقبای خود را شناختند
بررسی مشکلات تعاونی های مسکن مردم قروه
تساوی ذوب آهن مقابل چادر ملوی اردکان
پیگیری حقوقی جنایات دشمن صهیونی وآمریکا در جنگ ۱۲ روزه
پیام تبریک وزیر ورزش به ثریا آقایی پس از عضویت در کمیسیون ورزشکاران کمیته بین‌المللی المپیک
مراسم تکریم مادران و همسران شهدا در خرمشهر
نشست فعالان سیاسی کهگیلویه و بویراحمد با رئیس جمهور
واژگونی مرگبار خودرو در جاده سراوان-رشت
خیبر خرم آباد و شمس آذر قزوین به تساوی رضایت دادند
رونمایی از پلاک‌های هوشمند در چشمه‌شیرین شهرستان بدره
تجلیل از مادران و همسران شهدا در بندرعباس
انفجار در منزل مسکونی سبزوار با دو مصدوم
بازگشت کاروان دانش آموزان کیش از مناطق عملیاتی جنوب غرب
با دستور رئیس حوزه قضایی جازموریان، مطب متخلف پلمب شد
راه اندازی اولین پلتفرم همسان‌گزینی با الگوی روان‌شناختی
اجرای طرح سما کارت در سمنان
زن امروز جامعه ایران پویا و به دنبال کسب مدارج بالاست
موگرینی استعفا کرد
راه اندازی کارگاه تولید دوچرخه و کفش در زندان بم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)