• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۹۰۲۶۹
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۶
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

صنعت آبزی پروری ایران در رتبه نخست خاورمیانه

ایران در بخش صنعت آبزی پروری در میان سایر کشورهای دنیا رتبه هفدهم را دارد و در رتبه نخست خاورمیانه قرار دارد.

صنعت آبزی پروری ایران در رتبه نخست خاورمیانهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علی اکبر خدایی دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان اظهار داشت: ایران با تولید ۳۲۰ هزار و ۱۴۷ تن انواع محصولات آبزی در رتبه هفدهم دنیا قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه صنعت آبزی پروری ایران در رتبه نخست خاورمیانه قرار دارد، اظهار داشت: در میان کشورهای خاورمیانه پس از ایران، ترکیه با ۲۳۴ هزار تن و پاکستان با ۱۴۸ هزار تن به ترتیب در رتبه‌های بیست و یکم و بیست و پنجم دنیا قرار دارند.
این فعال بخش خصوصی در امر آبزی پروری خاطرنشان کرد: کل تولیدات صنعت آبزی پروری در جهان سالیانه رقمی در حدود هفت هزار و ۳۷۸ میلیون تن است.
به گفته وی، بیش از ۶۱. ۵ درصد تولیدات آبزی پروری جهان به میزان ۴۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن مربوط به کشور چین است.
رئیس اتحادیه پرورش دهندگان میگوی ایران تاکید کرد: بنابر آمار مذکور، جمهوری خلق چین را می‌توان حاکم بلا منازع آبزی پروری دنیا دانست.
خدایی اضافه کرد: پس از رتبه نخست که همواره متعلق به چین بوده، هند با تولید چهار میلیون و ۸۸۰ هزار تن و اندونزی، ویتنام و بنگلادش به ترتیب با تولید چهار میلیون و ۲۵۰ هزار تن، سه میلیون و ۳۹۰ هزار تن و یک میلیون و ۹۵۰ هزار تن در رتبه‌های دوم تا پنچم قرار دارند.
این فعال بخش خصوصی در امر آبزی پروری ادامه داد: کشورهای آسیایی حاکم مطلق آبزی پروری جهان محسوب می‌شوند.
دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران یادآور شد: البته لازم به ذکر است که نروژ به عنوان برترین کشور اروپایی در زمینه صنعت آبزی پروری با تولید سالانه یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن رتبه ششم دنیا را به خود اختصاص داده است.
این فعال بخش خصوصی در صنعت شیلات ایران، گفت:: بیشترین میزان تولید در صنعت آبزی پروری کشور نروژ به تولیدات ماهی در قفس اختصاص دارد.
خدایی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) با اشاره به اینکه طی دهه‌های اخیر شاهد کاهش منابع دریایی بوده ایم، بیان داشت: با این وجود تولیدات آبزی پروری به کمک صنعت شیلات آمده است.
رئیس اتحادیه پرورش دهندگان میگوی کشور تصریح کرد: با وجود کاهش منابع دریایی، تولیدات کل آبزیان جهان نه تن‌ها پایین نیامده بلکه سالانه حدود دو میلیون و ۲۸۰ هزار تن نیز رشد داشته است که این افزایش فقط از محل پرورش آبزیان به دست آمده است.
وی بر ضرورت توسعه پایدار شیلات از طریق آبزی پروری تاکید کرد و گفت: امید می‌رود طی سالیان آینده شاهد رشد چشمگیری در صنعت آبزی پروری کشور باشیم.
وی در ادامه گفته‌های خود به توسعه پرورش ماهی قزل آلا اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون ۱۳ کشور در قاره آسیا به پرورش ماهی قزل آلا اشتغال دارند.
خدایی بیان داشت: در این میان ایران و ترکیه در مجموع با تولید سالانه ۲۷۴ هزار و ۲۳۰ تن پرورش ماهی قزل آلا در صدر قرار دارند.
دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان با اشاره به اینکه ۱۱ کشور دیگر تولیدی معادل ۳۸ هزار و ۴۵۸ تن داشته اند، اظهار کرد: در قاره آسیا از مجموع تولید انجام پذیرفته تن‌ها ۶ هزار و ۱۷۸ تن در آب‌های شور ترکیه تولید می‌شود و مابقی تولید مربوط به تولید در آب‌های شیرین است.
این فعال بخش خصوصی در صنعت شیلات رشد پرورش ماهی قزل آلای کشور را چشمگیر بیان و خاطرنشان کرد: ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی بزرگترین تولید کننده قزل آلا در آسیا و جهان بوده است و پس از ایران کشور ترکیه در جایگاه دوم قرار گرفته است.
وی یادآور شد: چین، کره جنوبی، تایوان، آذربایجان، افغانستان، گرجستان، فلسطین، قرقیزستان، نپال و لبنان؛ سایر کشورهای فعال در تولید قزل آلا هستند.
رئیس اتحادیه پرورش دهندگان میگوی ایران با اشاره به اینکه میزان تولید ماهی در آسیا از از ۲۰۴ هزار و ۳۵۶ تن در سال ۲۰۱۰ به ۲۸۵ هزار ۶۸۸ تن در سال ۲۰۱۵ رسیده است؛ مهمترین دلیل این افزایش را مربوط به افزایش تولید در ایران اعلام کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طلای سرخ در خدابنده
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)