اصفهان شهری با مناره های باشکوه و زیبا
مناره های با شکوه شهر اصفهان یادآور قرنها هنر بنا سازی در شهر تاریخ و هنر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ 9 مناره معروف شهر اصفهان در دوران سلجوقی و صفوی ساخته شده وتنها کاربرد تاریخی نداشته بلکه به عنوان راهنما برای شهرها و ابادی ها راه را به مسافران نشان می داده است.
دو مناره 48متری مسجد جامع عباسی مربوط به عهد صفوی در میدان نقش جهان در کنار گنبد اصلی مسجد با کاشىهاى معرق و رنگى نماى خود همراه با گلدستههای زیبا هنر معماران عهد صفوی را به رخ می کشد .
مناره ساربان در امتداد مسیر جاده ابریشم و خراسان در سه طبقه بدون پایه با آجر چینی بر جسته ، آجرهای تراشیده وکاشی معرق به سبک خط کوفی ریحان تزیین شده و ارتفاع آن حدود 48 متر بین سالهای 525 - 550 هـ..ق ساخته شده است.
دو مناره دردشت بر فراز سر در بلندی به ارتفاع حدود 15 متر باقیمانده مدرسه با شکوهی از دوره پادشاهی محمد آل مظفر است
مناره های دارالضیافه درمحله جویباره از قرن هشتم هـ.ق به امیران و حکمرانان حکومت سلطان محمد خدا بنده تعلق داشته است .
مناره چهل دختران یا گارلنگ( از نظر قدمت دومین منار تاریخی در ایران) به ارتفاع 29 متر در سال 501 هـ.ق با تزیینات آجری و کتیبههایی به خط کوفی و نسخ قدیمی آراسته شده است.
منار مسجد علی جالب ترین و عظیمترین منار اصفهان با فاصلهی کمی از مسجد جامع عتیق در کنار مسجد علی به ارتفاع حدود 5/51 متر با 164 پله و 5 کتیبه در سالهای 525 - 515 هـ.ق ساخته شده و ارتفاع منارچه بر فراز منار 75/7 متر است.
منار جنبان از بناهای مورد توجه گردشگران در سال 716 هـ.ق بر مقبره یکی ازصالحان بنام عمو عبدالله بنا شده و با پنج سانتیمتر جنبش که طریق مناره اول به مناره دوم و کل ساختمان منتقل می کند .
مناره گلدسته هم مربوط به سال 1067 نزدیک مدرسه شفیعیه قرار دارد وقدمت آن به پیش از تاریخ ساخت مدرسه شفیعیه بر میگردد.