به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ علی یزدانی با تاکید بر ارتقاء سطح معیشتی مردم، از اعطای مشوق به صنعتگران در سراسر کشور در صورت ایجاد اشتغال تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: واگذاری اراضی به صنعتگران نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ بیش از ۱۹۰ درصدرشد داشته است.
یزدانی در سومین گردهمایی مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی سراسر کشور با اشاره به رویکردهای پنجگانه اقتصاد مقاومتی (درونزایی، برونگرایی، دانشبنیانی، مردمی بودن و عدالت بنیانی) گفت: در سال جاری با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و سیاستهای اقتصادی دولت، فضای کشور به سمتی در حرکت بوده است که حکایت از استقبال سرمایه گذاران به حضور در شهرکها نواحی صنعتی دارد به طوریکه میزان واگذاری زمین در شهرکها ونواحی صنعتی در ۴ ماهه سال ۹۶ به ۳۶۳ هکتار رسیده، در حالی که این میزان در سال گذشته در همین بازه زمانی، ۱۲۵ هکتار بوده است.
معاون وزیرصنعت، معدن وتجارت خاطر نشان کرد: با توجه به اعمال سیاستهای حمایتی مبلغ قراردادهای واگذاری زمین نیز درمقایسه با مدت مشابه سال ۹۵ سیر صعودی داشته و با رشد ۱۰۸ درصدی روبه رو بوده است.
یزدانی در ادامه ارتقاء سطح معیشتی مردم وایجاد اشتغال را در گرو عزم جدی در کل کشور برشمرد و اظهارداشت: در این راستا ایجاد بیش از ۱۳۰ هزار شغل در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران رسالت این سازمان در حوزه ایجاد اشتغال را یک سیاست نقطه به نقطه برشمرد و افزود: با شناسایی پتانسیلهای سرمایه گذاری موجود در هر روستا امکان احداث ناحیه صنعتی حتی ۵ هکتاری در صورت حضور سرمایه گذار وجود دارد.
یزدانی هدف از ایجاد اشتغال را ایجاد رونق در فضای کسب وکار کشور توصیف کرد و گفت: سیاست ما در سازمان این است که برای صنعتگران در هر شهرک صنعتی در صورت ایجاد اشتغال تا پایان سال جاری مشوقهای ویژهای در نظر گرفته شود.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه به برنامههای اقتصاد مقاومتی اشاره و تصریح کرد: میزان تسهیلات پرداختی بر اساس نیاز واقعی و تائید کارگروه استانی برای بنگاههای کوچک تا ۱۰ میلیارد ریال، بنگاههای متوسط تا ۳۰ میلیارد ریال و برای نیمه تمام بالای ۶۰ % پیشرفت فیزیکی تا ۲۰ میلیارد ریال میباشد. همچنین اجرای طرح رونق تولید برای صیانت و نگهداشت شرایط فعالیت و اشتغال بنگاههای کوچک و متوسط را با هدف رفع موانع و رونق تولید در دههزار واحد تولیدی صنعتی و معدنی و معادن به نحوی در نظر گرفته شده که میزان ایجاد اشتغال یا اشتغال مجدد و همچنین تولیدات این بنگاهها نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش یابد.
یزدانی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تاکید بر لحاظ شاخص مهم بهره وری در ارزیابی اقدامات شرکتهای استانی از برنامه ریزی جهت تهیه نسخه ارتقای بهره وری واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی خبرداد و گفت: تهیه نسخه ارتقاء بهره وری برای هر واحد صنعتی مستقر در شهرک صنعتی یکی از رسالتهای اصلی سازمان در سال جاری است.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنین در این گردهمایی به موضوعاتی نظیر تمرکز بر اشتغال روستایی، بهره گیری از انرژیهای تجدید پذیر، اعطای مشوق به صنعتگران، کیفی سازی زیر ساختهای صنعتی و... اشاره کرد.
همچنین در این گردهمایی یک روزه، بلالی مشاور مدیرعامل و مدیر حوزه مدیریت ضمن تاکید بر ایجاد بسترهای لازم جهت توسعه وحمایت از صنایع کوچک با ایجاد زیرساختهای عمرانی اظهارداشت: مزایای استقرار در شهرکها ونواحی صنعتی نظیر مشوقها حمایتی، معافیتهای مالیاتی و... برای سرمایه گذاران تبیین شود.
محمد زاده معاون فنی سازمان نیز دراین گردهمایی به برنامه ریزی واقدام لازم جهت حفاظت و صیانت از سرمایه گذاریهای صورت گرفته در شهرکها ونواحی صنعتی مانند ایستگاه پمپاژ، خودروی آتش نشانی و... اشاره کرد و خواستار انجام مطالعات توجیه فنی واقتصادی مبتنی بر مزیتها و پتانسیلهای منطقه وشرایط اقلیمی برای احداث شهرکهای صنعتی، تخصصی وصنفی در مناطق مختلف شد.
در ادامه مقیمی معاون برنامه ریزی سازمان از دیگر سخنرانان این گردهمایی برالزام شرکتهای استانی بر ارائه عملکرد دوهفتهای از پیشرفت هریک از پروژههای اقتصاد مقاومتی ۲۷ گانه براساس استاندارد تعیین شده، تاکید و از بهره برداری ۳۱۶ طرح با اشتغال ۵۸۷۰ نفر در شهرکها ونواحی صنعتی سراسر کشور طی ۴ ماهه ابتدای سال جاری خبرداد وگفت: در راستای اجرای طرح رونق تاکنون ۳۴۷۸ واحدصنعتی در سامانه بهین یاب ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۹۴۵ مورد داخل شهرکها ونواحی صنعتی بوده است.
سلیمانی معاون صنایع کوچک سازمان نیز در گردهمایی مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی سراسر کشور گفت:: حمایت وتقویت شبکههای کسب وکار از طریق تقویت وتوسعه مراکز مشاوره، خدمات کارآفرینی و کلینیکهای کسب و کار و عارضه یابی بنگاههای کوچک ومتوسط از برنامه اشتغال وتوانمندسازی نیروی کار است.
همچنین تقویت خوشههای صنعتی و شبکه سازی و به هم رسانی کسب وکارها با تاکید بر واحدهای صنفی و بنگاههای کوچک و متوسط از برنامه بسته رونق تولید و تقویت و توانمندسازی و توسعه بنگاههای خرد، کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات غیر نفتی آنها به میزان دو میلیارد دلار در برنامه ارتقای توان تولید ملی پرداخت و گفت: در سه ماهه اول سال ۹۶، میزان ۲۰۲ میلیون دلار صادرات توسط واحدهای صنعتی کوچک ومتوسط انجام شده است.
پریچهر سلطانی مشاور معاون وزیر در امور بانوان کارآفرین نیز در این گردهمایی بر افزایش نقش زنان در رشد اقتصادی و توسعه پایدار تاکید کرد و خواستار بهبود وضعیت اشتغال بانوان در کشور شد.
همچنین اله بداشتی مشاورمعاون وزیر در امور جوانان نیز دراین مراسم با اشاره به بهره مندی از خلاقیت جوانان کارآفرین در جهت بهبود وضعیت تولید کشور از شناسایی بانک اطلاعات کارآفرینان جوان در شهرکها ونواحی صنعتی خبرداد و گفت:: از کارآفرینان جوان جهت حضور در دوههای آموزشی و نمایشگاههای بین المللی حمایت خواهد شد.
لطفی معز مدیر امور حقوقی وقراردادها مدیرحقوقی و امور قراردادهای سازمان نیز از دیگر سخنرانان این گردهمایی بر تعامل با مقامات قضایی استان در خصوص تخصیص شعب ویژه تخصصی به قراردادهای شهرکهای صنعتی تاکید کرد و گفت:: جهت صدور آراء در هیئتهای داوری و حل اختلاف از نمونه آراءارسالی استفاده شود.
در پایان نیز توفیقی مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان نیز ضمن تاکید بر رعایت تمامی ملاحظات زیست محیطی مد نظر دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست در مکانیابی شهرکها و نواحی صنعتی از ممیزی HSEE بیش از ۷۰۰۰ واحد صنعتی در سال ۹۶ خبر داد و گفت: التزام به رعایت زون بندی شهرکها و نواحی صنعتی در سراسر کشور رعایت شود.