• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۱۹۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
اقتصاد مقاومتی(4)

رصد توصیه های مقام معظم رهبری در سال "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال"

نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛‌ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.

پژوهش خبری صدا وسیما:نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛‌ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی می باشد. حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع انبوه زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، فرمودند:" دشمن در تبلیغات وسیع خود به‌دنبال نسبت دادن کمبودهای معیشتی و اقتصادی به نظام جمهوری اسلامی است تا این‌گونه وانمود کند که نظام اسلامی قادر به  حل مشکلات و گره‌گشایی از زندگی مردم نیست."

همچنین در قسمت دیگری از صحبت های ایشان در خصوص خلاء های اقتصادی امروز کشور بیان شده است که:"«بیکاری به‌خصوص بیکاری جوانان تحصیلکرده» و «مشکلات معیشتی مردم به‌ویژه طبقات ضعیف» دو مشکل اصلی در عرصه اقتصادی است و مردم از لحاظ معیشت دچار مشکل هستند و مشکلات معیشتی تبعات اجتماعی و فرهنگی را در پی دارد و دشمن نیز برروی همین مسائل متمرکز می‌شود."

برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ، راه‌حل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همه‌جانبه، استقلال از قدرت‌های سلطه‌گر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیب‌های اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست ­های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.

مدیریت پژوهش­ های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش­ های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.

مهمترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در09/02/96 الی13/02/96 عبارتند از:

در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:

"دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "تامین امنیت سرمایه گذاری" ، "ثبات سیاست ­ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید می ­شوند یا قابل تولید کردن است." ، ثبات سیاست ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ،" مبارزه با باندهای قاچاق"، " اشتغال " .

و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:

*مشکلات نزدیک به 200 واحد صنعتی و کشاورزی استان کرمانشاه تاکنون بررسی شده که حاصل کار احیای 64 واحد تولیدی و 15 واحد کشاورزی بوده است.

*معافیت مالیاتی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر

*اختصاص چهار هزار میلیارد ریال اعتبار برای حمایت از توسعه صادرات در سال 96، اجرای کامل بسته حمایت از توسعه صادرات از اهداف جدی دولت در سال جدید است

*چهار خریدار عمده نفت ایران در آسیا، یعنی چین، هند، کره جنوبی و ژاپن، در ماه گذشته میلادی در مجموع یک میلیون و ٩٧٠ هزار بشکه نفت از ایران وارد کردند.

*برای سال‌جاری هدف گذاری ما صادرات ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار محصولات شیلاتی است در ۳ماهه اول سال ۲۰۱۷، حدود ۶۰۰ تن آبزی، به روسیه صادر شده است.

*افزایش صادرات کالا از مرزهای زمینی و دریایی خوزستان به عراق ، حجم تجارت با عراق در سال جاری به روند صعودی خود ادامه می دهد.

*در راستای پیاده سازی اهداف توسعه دولت الکترونیک، تسهیل سازی و شفاف سازی ارائه خدمات و حمایت از واحدهای تولیدی، مراحل ثبت درخواست و فرایند صدور ضمانت نامه سرمایه گذاری برای صنایع کوچک در سراسر کشور الکترونیکی شد.

*واردات پوشاک به صورت فردی ممنوع بوده و برای انجام این کار تنها شرکت‌های ثبت شده و نمایندگی‌های مجاز می‌توانند اقدام کنند. واردات پوشاک قاچاق تلقی شده و برابر مقررات با آن برخورد خواهد شد.

*کالاهای بی‌کیفیت چینی موجود در بازار قاچاق است، برای کنترل قاچاق نباید به سراغ مغازه‌های سطح شهر رفت، بلکه باید گردش‌ مالی حساب‌های میلیاردی بررسی شود.

*اشتغال افزایی واقعی در جامعه نیازمند تجدید ساختار اقتصادی در کشور است. اشتغال تابع تولید است و برای اشتغال افزایی باید شرایط تولید در اقتصاد کشور مناسب باشد.

*ایجاد 400 هزار شغل مستلزم سرمایه گذاری خارجی و بهبود فضای کسب و کار و کمک به اینکه مجتمع های موجود در کل صنایع کشور به ظرفیت واقعی برسندو به شرط اینکه فضای داخلی و جهانی مناسب باشد.

*موضوع اشتغال فراتر از دولت ها و با عملکرد نظام مرتبط است. برای کاهش نرخ بیکاری باید 980 هزار شغل ایجاد شود، برنامه‌هایی در مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده است که باید تمامی استان‌ها و مسئولین در اجرای این برنامه‌ها برای دست‌یابی به اهداف تعیین شده متحد شوند.

*معدن زغال سنگ گلندرود در شهرستان نور در غرب مازندران پس از 8 سال توقف تولید، با دریافت تسهیلات 200 میلیارد ریالی رونق تولید دوباره فعال شد.

*افزایش 14میلیارد دلاری صادرات ایران به چین /پهلوگیری در بنادر ایرانی عامل افزایش آمار واردات از چین .

*مجلس برای اصلاح قوانین مربوط به سرمایه‌گذاری تمام کشورها در ایران آمادگی کامل دارد و به دنبال تعامل تجاری، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای مختلف دنیاست.

*اگر بخواهیم اقتصاد، صادرات و واردات کشور را سامان بدهیم باید اول از بانک‌ها شروع کنیم.لازم است سیاست‌های کلی پولی و بانکی را کنترل کنیم

*ارائه آموزش های مهارتی در صنایع ، حلقه اتصال اشتغال و رشد اقتصادی است در تمام دنیا تربیت نیروهای ماهر و متخصص و کاردان بهترین راهکار حل معضل بیکاری به شمار می‌رود و در کشور ما هم ارائه آموزش های مهارتی با این هدف صورت می‌گیرد .

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال
رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال
رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال
رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال
رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

پژوهش خبری صدا وسیما// گروه اقتصاد
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۸ درصدی مخاطبان سینما در چهارمحال و بختیاری
برگزاری سوگواره چاووش خوانی در میناب
تزریق رایگان واکسن آنفلوآنزا برای شهروندان اردبیلی
جلال در انقلاب فکری و ادبی ایران نقشی ماندگار داشت
کشف و جمع آوری ۷ دستگاه استخراج رمزارز در ایذه
ایجاد فرصت شغلی در روستا با تزریق به موقع تسهیلات کم بهره
کشت گلرنگ در ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی تکاب
بودجه ۱۴۰۵ به بازنگری فوری نیاز دارد
ابطال پرواز‌های هواپیمایی آتا در مسیر تهران–بیرجند از ۱۴ تا ۳۰ آذر
عملیات امداد هلال احمر برای مهار آتش در جنگل‌های چورت ساری
امضای نخستین تفاهم نامه جوانی جمعیت در یک واحد تولیدی
معرفی مدیرکل جدید حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هرمزگان
توضیح قوه قضاییه درباره اختلاف بین دانشجویان ایرانی و لبنانی
چسبندگی به وضع موجود مهم‌ترین مانع تحقق تحول در دانشگاه‌ها
آمل قهرمان مسابقات هاپکیدو مازندران شد
ابلاغ شیوه نامه نگهداری از حیوانات خانگی؛ به زودی
دستگیری عامل تیراندازی در پلدختر
مشق انرژی هسته ای؛ وقتی دانش آموزان از آینده کشور حرف می زنند
لزوم مداخله جدی در کیفیت آب آشامیدنی ۱۳ شهرستان خوزستان
عکس‌های حملات ایران به سرزمین‌های اشغالی در میان ۱۰۰ عکس برتر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها هم دور کار
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)