• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۱۶۵۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۲
اقتصادی » صنعت

فروش ارزان ورق های فولادی به خارجی ها و گرانفروشی به داخلی ها

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی کشور از فروش ارزان ورق های فولادی به خارجی ها و گرانفروشی به داخلی ها خبر داد.

فروش ارزان ورق های فولادی به خارجی ها و گرانفروشی به داخلی هاامیرحسین کاوه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما  گفت : در حالی ورق های فولادی فولاد مبارکه با قیمت ارزان صادر می شود که حدود 300 کارخانه پائین دستی بخش خصوصی در این حوزه با کمبود ورق های فولادی مواجهند.

وی با انتقاد از تغییرات ساعتی در نحوه فروش روزانه ورق های فولادی افزود : فولاد مبارکه تا چند روز قبل ورق های فولادی را مستقیم با "ال سی" چند ماهه تحویل می داد ولی دیروز اعلام کردند فقط از طریق بورس کالا عرضه می شود که متاسفانه چون عرضه کننده ، انحصاری است و صدها متقاضی وجود دارد ، امکان کشف درست قیمت در بورس کالا وجود ندارد.

وی گفت : متاسفانه با پدیده یک بام و دوهوا مواجهیم ،کالاهایی که فولاد مبارکه با قیمت ارزانتر صادر می کند ، در رینگ بورس کالا قرار نمی گیرد اما کالاهایی که قرار است به بخش خصوصی داخلی داده شود تا تکمیل و ارزش افزوده ایجاد کند در بورس کالا عرضه می شود.

وی تصریح کرد : با چالشی که دیروز ایجاد شده متاسفانه کسی به فکر این واحدها و نیروی کار شاغل در انها نیست ، فرایندها در وزارت صنعت ، معدن و تجارت خیلی طولانی است و پاسخ صریحی در این زمینه دریافت نمی کنیم.

کاوه افزود : بر صادرات سنگ اهن عوارض وضع شده که کار درستی است و مهمتر فراوری بعد از تبدیل سنگ اهن به فولاد است ولی برعکس در بخش لوله و پروفیل صدها کارخانه داریم که می توانند ورق های فولادی را فراوری کنند اما می بینیم عوارضی بر صادرات ورق های فولادی وضع نمی شود.

وی گفت : انتظار ما رعایت تعادل در زنجیره تولید است ، اکنون زنجیره تعادل فولاد بهم ریخته است و متاسفانه در وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، مغز هوشمندی نیست که در تصمیم گیری منافع تمام ذینفعان را در نظر بگیرد تا روزانه با تغییر شرایط و قوانین و ائین نامه های مخل کسب و کار روبرو نباشیم.

کاوه افزود : در حال حاضر بیش از نیمی از نیاز خود را مجبوریم از طریق واردات تامین کنیم مثلا اگر نیاز به 6 تا 7 میلیون تن ورق فولادی داشته باشیم ، فولاد مبارکه و چند تولیدکننده ورق نمی توانند به تمام نیاز ما که ورق هایی با قطر خاص است ،پاسخ دهند و مجبوریم با واردات مواد اولیه ان را جبران کنیم که متاسفانه تعرفه سنگین 20 درصدی بر واردات این نوع ورق ها وضع شده است که باعث می شود مواد اولیه وارد نشود.

وی با بیان اینکه صنعت لوله و پروفیل با مشکل جدی مواجه است ، گفت : متاسفانه برخی مواقع عکس سیاستها عمل می شود ، بر واردات مواد اولیه تعرفه سنگین وضع می شود ولی تعرفه محصول نهایی وارداتی از مواد اولیه کمتر است ، انتظار داریم
بر صادرات محصولاتی که قابلیت تبدیل در داخل و ایجاد ارزش افزوده در کشور را دارد ، تعرفه وضع شود.

کاوه افزود : فعالان صنعت لوله و پروفیل متاسفانه به علت رکود حاکم در کشور با نیمی از ظرفیت کار می کنند و این در حالی است که با حراج و ارزان فروشی ورق به خارجی ها و گران فروشی به داخلی ها همین میزان مواد اولیه را هم از دسترس ما خارج می کنند.

وی گفت : انچه که ما را زجر می دهد این است که قیمت جهانی 430 دلار است ، فولاد مبارکه حدود 380 دلار به خارجی ها می فروشد ولی با ما 500 دلار حساب می کنند ، این نوع رفتار باعث می شود که ما بازارهای صادراتی خودمان را از دست دهیم.

کاوه با ابراز تاسف از اینکه این مواد اولیه به جای فروش به بنگاههای داخلی به قیمت ارزان به کشورهای همسایه فروخته می شود ، افزود : وزارت صنعت ، معدن و تجارت باید دور از بخشی نگری و حمایت از کارخانه های خصولتی که زیر نظر خودشان اداره می شود ، به همه توجه کنند ، شرایط ما بغرنج است و هفت ماه از سال گذشته ادامه این روند هزینه های زیادی به ما تحمیل می کند.

وی گفت : شرکت های خصولتی وابسته به دولت هرگونه که دلشان بخواهد با بخش خصوصی و مردم رفتار می کنند و کسی پاسخگو نیست .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
آیا مسولین وزارت صنایع با این همه هشدار از خواب غفلت بیدار می شود هیهات
این صادرات ها رانت و شرکت سهامداری مشترک با همین اقایان دارند آنوقت تولید کنندگان داخلی در صف ۳ ماهه تحویل ورق فولادی هستند
نظر شما
آخرین اخبار
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
پیش‌بینی وضعیت جوی مهاباد
مدارس و دانشگاه‌های کردستان شنبه ۱۵ آذر تعطیل است
توقیف ۲۸ دستگاه موتورسیکلت در لنگرود به دلیل تخلف
عناب، بی نصیب از سرمایه گذاری
فینال بیست‌وپنجمین دوره رقابت‌های لیگ برتر کشتی فرنگی جام یادگار امام (ره)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تداوم بارش باران در خوزستان
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)