رزمایش مشترک آمریکا و ژاپن در اوکیناوا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما آمریکا و ژاپن امروز دوشنبه یک تمرین نظامی مشترک در نزدیکی جزایر اوکیناوا واقع در جنوب ژاپن برگزار می کنند.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد: قرار است در این رزمایش عملیات نجات خدمه یک جنگنده آمریکایی که در آب سقوط کرده است، براساس سناریوی عملیات نظامی در خارج از مرزها، تمرین می شود.
قرار است این رزمایش تا روز چهارشنبه نهم نوامبر ادامه پیدا کند؛ در روز چهارشنبه هواپیماهای آبی خاکی ژاپن نجات نظامیان زخمی را تمرین خواهند کرد، البته رسانه ها مجاز به پوشش این بخش از رزمایش نخواهند بود. پیشتر نیز نیروهای ژاپنی براساس سناریوهای رزمایشی اقدام به نجات نظامیان آمریکایی صرفا در آب های منطقه ای ژاپن کرده بودند.
این تمرین نظامی بخشی از رزمایش بزرگ مشترک آمریکا و ژاپن است که از روز 30 ام اکتبر آغاز شد و در آن 25 هزار نظامی ژاپنی در کنار 11 هزار نظامی آمریکایی مشارکت می کنند.
بعد از اجرایی شدن قانونی که به نیروهای ژاپنی اجازه می دهد در خارج از مرزها عملیات نظامی انجام دهند، این اولین رزمایش توکیو است. در ماه مارس یک قانون جدید امنیتی در ژاپن تصویب شد که براساس آن اختیارات نیروهای ژاپنی، از جمله امکان مشارکت آنها در عملیات نظامی خارجی، گسترش یافت.