ارتقاء دو رتبهای ایران در فهرست ثبت آثار جهانی یونسکو
ثبت دو اثر در فهرست جهانی یونسکو رتبه ایران را دو رتبه ارتقاء داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری ثبت جهانی قنات ایرانی و بیابان لوت گفت: با ثبت لوت و 11 قنات ایرانی در یونسکو رتبه ایران در ثبت جهانی به ردیف یازدهم ارتقاء یافت.
محمد حسن طالبیان در نشست خبری ثبت جهانی قنات ایرانی و بیابان لوت افزود: با ثبت این دو اثر 21 اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی در کارنامه ایران به ثبت جهانی یونسکو رسید.
ثبت جهانی شهر یزد در اولویت قرار گرفت
معاون سازمان میراث فرهنگی گفت: ثبت شهر تاریخی یزد در فهرست جهانی یونسکو در اولویت پیشنهاد ایران قرار دارد.
طالبیان در نشست خبری در پاسخ به خبرنگار ما افزود: بعد از ثبت جهانی قنات ایرانی و بیابان لوت تلاش برای ثبت جهانی شهر تاریخی یزد در اولویت سازمان میراث فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه بررسی ها روی این موضوع در حال انجام است و دو ماه آینده نماینده یونسکو برای ارزیابی به ایران خواهد آمد اظهار امیدواری کرد: بعد از ثبت شهر تاریخی یزد در سال آینده در فهرست میراث جهانی یونسکو، آثار طبیعی مثل هیرکان، ارسباران، راه ابریشم و مجموعه ساسانی فیروزآباددر اولویت مطرح شدن برای ثبت جهانی است.
طالبیان با اشاره به اینکه ویژگی ها و تکنولوژی به کار رفته در قنات های ایرانی یکی از مهمترین دلایل پذیرش آن ها در فهرست جهانی یونسکو بود گفت: ثبت 11 قنات ایرانی و بیابان لوت باعث شد رتبه ایران در زمینه ثبت در یونسکو با ثبت این دو اثر دو رتبه در خاورمیانه و جهان ارتقاء یافت و درحال حاضر 21 اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی از ایران ثبت جهانی شده است.
معاون سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه در حال حاضر رتبه ایران به ردیف 11 ارتقاء یافته است افزود: بررسی ثبت قنات ایرانی حدود هفت سال طول کشید و در این جریان محوطه این قنات ها احیاء شد.
وی ادامه داد: همکاری دستگاه ها و برنامه های مدیریتی برای ثبت قنات ایرانی و بیابان لوت بسیار مهم بود و در حاشیه بیابان لوت و استان های هم جوار پایگاه ها احیاء شده است.
طالبیان گفت: قرار است بودجه تسهیلات گردشگری برای سه استان هم جوار بیابان لوت نیز افزایش پیدا کند.
وی درباره امنیت بیابان لوت برای گردشگری افزود: بر اساس مصوبه، سازمان مناطق گردشگری به تورهای گردشگری معرفی شده است و نقاط گردشگری که مناسب گردشگری باشد در نقشه های گردشگری مشخص شده است.
در این نشست خبری، تیم کارشناسی، ثبت این دو اثر حضور داشتند.
شناسایی 5 هزار اثر برای ثبت در فهرست آثار ملی
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی نیز در این نشست گفت: در طول یک سال و نیم گذشته 5 هزار اثر شناسایی شده و در نوبت ثبت ملی قرار گرفته است.
فرهاد نظری افزود: درحال حاضر از مسئولان استانها خواسته شده است فهرستی از آثار شهرها و استان های خود را به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معرفی کنند.
وی گفت: از سال 93 هزار اثر به عنوان آثار ملی ثبت شده است.