گزارش اختصاصی
رسوایی بزرگ آژانس توسعه آمریکا؛ حمایت از تروریستها
ارتش و کمیتههای مردمی یمن از کشف مقادیر زیادی سلاح از عناصر القاعده در استان البیضاء با نشان آژانس توسعه بین المللی آمریکا درقالب
کمک های بشر دوستانه خبردادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیمااز صنعا؛ به تازگی ارتش و کمیتههای مردمی یمن سلاحهایی را از عناصر القاعده در استان البیضاء کشف کردهاند که نشان آژانس توسعه بین المللی آمریکا بر روی آنها دیده میشود.
گزارش اختصاصی از صنعا؛ رسوایی بزرگ آمریکا
برخی اخبار نیز از این حکایت دارد که این آژانس در پوشش کمکهای انسانی قصد دارد فعالیت خود را در مأرب گسترش دهد.
این اداره مستقل تحت نظر شخص رئیس جمهوری آمریکا و بطور کاملا سری و مخفیانه اداره می شود و پاسخگویی مجلس سنا و کنگره نیست . این اداره هم اکنون در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، آسیا ؛ آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب، اروپا و آسیای مرکزی و قفقاز بطور گسترده درحال فعالیت است .
اطلاعات ویژه نشان میدهد که فعالیت آژانس توسعه بین المللی آمریکا، بر مناطق تماس و بر رویارویی مستقیم متمرکز است و با توجه به اینکه مأرب منطقهای محسوب میشود که عناصر و فرماندهان القاعده پس از شکست در البیضاء، به آن پناه برده اند، قصد این آژانس از کمک مالی به آنها، زنده نگهداشتن این گروههای تروریستی گروههایی که اهداف آمریکا را اجرا میکنند، همان گونه که در دیگر کشورها مانند سوریه و عراق همین گونه بود.نقش مشکوک این آژانس آمریکایی در یمن مخفی نمانده و اکنون در تلاش برای از سرگیری فعالیتهایش در مأرب با هدف حمایت نظامی از مزدوران و نیز عناصر سازمانهای تروریستی است. فعالیت این آژانس در مناطقی مشهود است که تحت سیطره شورای سیاسی و جنبش انصارالله قرار ندارد.
اهداف کلان و اعلامی آژانس توسعه بین المللی آمریکا؛
آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (به انگلیسی: United States Agency for International Development) همچنین مشهور با نام «اداره توسعه بینالمللی آمریکا» ادارهای نظامی است که توسط آمریکا تأسیس شدهاست. هدف این اداره توسعهٔ کمک طولانی و حمایت از افراد کشورهای فاجعهزده برای داشتن یک زندگی آزاد و داشتن کشور دارای دموکراسی میباشد.
کمکهای خارجی آمریکا همواره به دو هدف استوارند:
اول) پیشبرد منافع سیاست خارجی آمریکا در گسترش دموکراسی و بازار آزاد در کشورهای در حال توسعه.
دوم ) همکاری با آنها تا زمینه انکشاف مهیا گردد.
تاریخچه آژانس بین المللی توسعه آمریکا و اهداف پنهان این آژانس ؛
آغاز فعالیت این آژانس به سال ۱۹۱۵ باز می گردد در این سال دولت آمریکا در زمان هربرت هوور کمک هیا بلند مدت خود را در قالب این آژانس به دولت بلژیک پس از جنگ آغاز
کرد .
در ۳۰ ژوئن ۱۹۴۵ دولت آمریکا در قالب برنامه مارشال پلان بنام (ECA) طرح کلی کمک به اروپا را آغاز کرد .
در سال ۱۹۵۱ که جنگ کره آغاز شد نیز دولت آمریکا تحت نامهای (MSA) -همکاری مدافعی (FOA) ادارهٔ فعالیتهای خارجی بعداً بنام (ICA) اداره کمکهای بینالمللی به این منطقه با هدف مهار نفوذ کمونیست اجرا کرد.
در سال ۱۹۶۱ توسط جان کندی قانون کمکهای خارجی آمریکا اجرایی شد و اداره (ICA) با سایر واحدهای کمکی آمریکا متحد گردیده نام (USAID) را بخود گرفت و از آن پس این اداره رسماً بکار آغاز نمود؛ که بر چهار برنامه استوار بود.
- کمک برای توسعه کشورها
-جلوگیری از تخریب زیرساختها
-کمک برای کشورهای فقیر که مردمان آن تلاش میورزند تا از گرسنگی فرار نموده و صاحب زندگی بهتر گردند.
-توسعه و اصلاحات دموکراسی (آمریکایی) در جهان.
فعالیت سری بشر دوستانه !
در سال ۲۰۱۴ برملا شد که این مؤسسه به صورت محرمانه یک شبکهٔ اجتماعی شبیه توئیتر را برای ایجاد ناآرامی در کوبا راهانداخته است.
این اداره مستقل تحت نظر دولت فدرال آمریکا و شخص رئیس جمهوری آمریکا است و بطور کاملا سری و مخفیانه در سراسر جهان فعالیت می کند و پاسخگویی مجلس سنا و کنگره نیست .
این اداره هم اکنون در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، آسیا ؛ آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب، اروپا و آسیای مرکزی و قفقاز بطور گسترده درحال فعالیت است .
این اداره در افغانستان نیز به ظاهر خدمات ارزنده ای برای توسعه و تقویت زیر ساختهای این کشور در یک دهه گذشته انجام داده است .
دفتر مرکزی این اداره در واشنگتن است و در سراسر جهان دفاتر متعدد دارد .
دامنه گسترده فعالیتها از فرهنگی تا کمکهای بشردوستانه
این اداره همکاری نزدیک با سازمانهای خصوصی داوطلب، دانشگاهها، شرکتهای آمریکایی، سازمانهای بینالمللی، آژانسهای ایالات متحده و دیگر دولتها دارد.
این اداره بطور رسمی و ظاهری ۳۰۰ کارمند داوطلب دارد که همکاری نزدیکی با ۳۵۰۰ کمپانی آمریکایی دارد و بطور مستقیم به رئیس جمهوری آمریکا گزارش می دهد .
اقدامات آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) در آمریکای لاتین
در سال ۲۰۱۴ برملا شد که این مؤسسه به صورت محرمانه یک شبکهٔ اجتماعی شبیه توئیتر را برای ایجاد ناآرامی در کوبا راهانداخته است.
اقدامات آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) در آمریکای لاتین در واقع ابزاری جهت ارتقای منافع آمریکا از طریق قدرت نرم محسوب میشوند. این اقدامات تحت نظارت آنچه به «دفتر نوآوریهای تحولی» معروف است انجام میگیرند.
سازمان آمریکایی موسوم به آژانس توسعه بینالمللی آمریکا پس از آنکه به خاطر دست زدن به فعالیتهای مشکوک از بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین اخراج گردید به سازمانی معروف شد که در حین ارائه کمک در شماری از کشورهای این قاره به دنبال راههایی جهت تضعیف دولتهای این کشورها نیز است.
شعار آژانس توسعه بینالمللی آمریکا؛ پیشبرد اهداف آمریکا
در وبسایت این سازمان آمده است که رسالت آژانس توسعه بینالمللی آمریکا «پیشبرد اهداف آمریکا و در عین حال ارتقای سطح زندگی در کشورهای درحالتوسعه است.» با این حال، این سازمان در عمل شاید به پیشبرد منافع آمریکا دست بزند، اما این کار را نه از طریق ارتقای سطح زندگی در کشورهای درحالتوسعه بلکه از طریق حمایت از فعالیتهای گروههای مخالف دولتهای دموکراتیک و انتخابی انجام میدهد.
جدیدترین افشاگریها در این باره حکایت از آن دارند که آژانس مذکور تلاش کرده تا با ایجاد یک شبکه رسانهای اجتماعی به سبک توییتر در کوبا دولت این کشور را تضعیف کند و اینکه دولت «اوباما» در قالب یک برنامه سری گروهی از جوانان آمریکای لاتین را تحت پوشش برنامههای بهداشت و برنامههای مدنی به کوبا اعزام کرده تا به تغییرات سیاسی دامن بزنند و بدین طریق دولت این کشور را سرنگون سازند. آمریکا این برنامه را بیش از ۵۰ سال در کوبا بطور مخفیانه پیگیری کرده است.
پس از آنکه دخالت آژانس توسعه بینالمللی آمریکا در کوبا افشا گردید «جیسون چفز» رئیس کمیته نظارت و اصلاحات دولتی مجلس نمایندگان آمریکا اظهار داشت: «این کاری نیست که آژانس توسعه بینالمللی آمریکا باید انجام دهد. این سازمان باید پرچم آمریکا را به اهتزاز درآورد و در سرتاسر دنیا به عنوان یک کارگزار صدیق و دارای حسن نیت شناخته شود. اگر سازمان در فعالیتهای مخفیانه و براندازانه شرکت کند در آن صورت اعتبار آمریکا خدشهدار میگردد.».
اما آژانس توسعه بینالمللی آمریکا از پیشینهای طولانی در زمینه دست زدن به فعالیتهای براندازانه برخوردار است و شهرت و اعتبار آمریکا به عنوان یک «کارگزار صدیق» سالها پیش از بین رفته است.
آمریکا اینگونه پروژهها را کمک به «تحول» مینامد، اما واقعیت آن است که این اقدامات صرفاً مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل قلمداد میگردند. آمریکاییها تحت پوشش ارائه کمک به کشورهای درحالتوسعه با بسیاری از سازمانهای مردمنهاد و شرکتهای خصوصی همکاری میکنند.
آژانس توسعه بینالمللی آمریکا در راستای تضعیف دولتهای دموکراتیک و انتخابی ونزوئلا، کوبا، بولیوی، و هائیتی دست به اقداماتی زده و در امور داخلی برزیل، اکوادور، و احتمالاً دیگر کشورهای آمریکای لاتین نیز مداخله کرده است.